BM

 Gjorde nyss denna bilden på picmonkey, wow den sidan börjar bli rätt bra



Balsammetoden: Det du behöver är ett bra balsam med bra ingredienser. Du kommer att använda ditt balsam till tre saker: Rengöring, utredning och fuktighetsbevarande. I många fall kan man använda samma balsam till alla tre sakerna, men vissa upptäcker att de behöver ett lättare balsam till rengöring och ett mer intensivt balsam därefter. Precis innan man börjar med balsammetoden så måste man tvätta håret med ett "Sista-balsam" (med sulfater, utan silikoner) för att tvätta rent håret en sista gång. Eftersom man troligtvis använt någon produkt eller schampoo/balsam med silikoner i så måste man tvätta rent med ett schampo med sulfater eftersom att balsam inte kan få bort sånt.

Gör såhär:

1) Skölj håret noga med vatten, och massera sedan in en klick balsam i hårbotten. Var noga att massera varsamt men intensivt, då friktionen i sig hjälper till att avlägsna damm och smuts. Balsamet i sin tur hjälper till att lösa upp överflödigt fett vilket sköljs bort tillsammans med balsamet. När du känner att du har masserat hela hårbotten tillräckligt, skölj noggrant.

2) Applicera ytterligare balsam på längderna. Om du vill använda samma balsam som i steg 1, kan du tillsätta lite honung för att göra det extra fuktighets- och glansgivande. När du fortfarande har balsam i håret kan du, om så behövs, kamma igenom håret med en gles kam för att reda ut eventuella tovor.

3) Beroende på hur ditt hår känns, kan du nu välja att skölja ur balsamet helt eller delvis. Om du väljer att skölja ur det helt kan du krama i en liten klick i topparna som ej sköljs ur.

Krama sedan ur vattnet med en handduk; ett av de mest effektiva sätten är att vira en handduk runt håret som en turban. Låt det sedan helst självtorka, eller blås det med fönen på låg värme. Blött hår är mycket skört och ömtåligt, så behandla det varsamt.

Har du lockigt hår:
Direkt efter att du sköljt ur ditt balsam, ska du fördela en klick gelé i det drypande våta håret. “Kratta” in gelen med fingrarna, var noga att fördela den jämnt både på över- och underhåret, och avsluta med att krama in ytterligare lite gele i topparna. Det är ofta fördelaktigt att göra detta med huvudet upp och ner, för maximal volym ända från rötterna. Medan du står kvar framåtböjd, krama upp lockarna ordentligt - först med fingrarna, sedan med en mjuk handduk. Gnugga aldrig håret med handduken! Gnuggande rörelser ruggar upp fjällskiktet och du får obönhörligen frissigt, tovigt hår. Använd gärna en mikrofiber- eller kökshandduk, då frotté har en tendens att ge frissigt hår genom att separera lockarna alltför mycket. Krama håret med uppåtriktade rörelser, räta sedan upp dig, skaka lockarna på plats och krama lite till. OBS: Prova dig fram till rätt mängd kramande. Ett riktigt lockigt hår mår kanske bäst av att inte kramas alls utan att helt enkelt få “rinna av” med en handduk över axlarna.

När håret är torrt kan du borsta det, använd helst en borste med svinborst (s.k. naturborst) eller en gles kam. Undvik borstar med vassa metall- eller plastpiggar som river i hår och hårbotten. Tycker du att ditt hår lätt blir statiskt bör du undvika plastborstar eftersom plasten gör det mer statiskt.

Använd stylingprodukter efter tycke och frisyr, men var noga att läsa på förpackningarna så du inte av misstag kletar håret fullt med silikoner och mineraloljor!

Kom ihåg: Inga sulfater och inga silikoner. “Men hur blir håret rent utan schampo?” jo, eftersom att man inte använder silikoner och sånt så finns det inget i håret/hårbotten som ett balsam inte kan göra rent. Slarvar man däremot och använder något med silikoner i så måste man tvätta rent med ett schampo med sulfater eftersom att balsam inte kan få bort sånt. Så det gäller att gå all in. Det finns mycket balsam, hårinpackningar och hårstylingprodukter som går bort eftersom det innehåller sulfater, silikoner och även alkohol så det gäller att veta vad man får och inte får använda.

Klicka här för att få en lista på godkända sista-balsam

Klicka här för att få en lista på godkända balsam.

Klicka här för att få en lista på godkända inpackningar & håroljor.

OBS: Info tagen från Lockig.se och Kenzas blogg.

Kommentarer
Postat av: Stina

Tack snälla du för länkarna Emelie :-)

2013-11-23 @ 12:07:08
URL: http://stinamarkan.se/blogg/




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0