Julpynt

Godkväll! Börjat julpynta lite hemma, dock bara fått upp ljusstakar och 1 tomte. Bra jobbat Emelie, utan dig hade det aldrig blivit av. Kan säga att min pappa inte är så intresserad av att julpynta lägenheten medan jag älskar när det är julfint och man får julkänsla när man är hemma.
 
Förut var jag hos Mishell några timmar. Skulle dit en snabbis men det blev 3 timmar ungefär. Stephanie och Sebastian var också där fast jag och Mishell höll oss på Mishells rum själva. Bullar och hemmagjord cola (sodastream) fick göra de timmarna. Mishell var i Ullared i onsdags så då frågade hon om jag ville att hon skulle köpa med sig tofsar till mig eftersom jag jämt slarvar bort mina, så nu har jag 2 påsar med tofsar. 180 stycken totalt. Kostar bara 20:- för 90 stycken på Ullared. Jag som tjatat om Ullared i flera månader, så är Mishell så snäll och köper med tofsar hihi. Nä måste fan också åka till Ullared nån gång. Kanske i vår? 
 
Nu ska jag snart sova för har varit lite smått hängig flera dagar + så dödstrött och nu när det är helg ska jag passa på att sova så mycket jag kan. Ska gå upp runt 10 imorgon för att åka till Skövde så får ingen större sovmorgon, men det är värt att gå upp "tidigt" för Skövde, speciellt när det gäller julklappshandling. Eller vad säger ni? PUSS
 


 

Friday bitches

Goddag kära folket, kära Sverige, kära Europa! Slutar skolan 14.25 idag men ska sitta kvar i skolan till 16.30 ungefär för har utvecklingssamtal kl 16.00. Inte roligt! Ikväll ska jag till Mishell och hämta lite saker som hon köpt med till mig från Ullared och sen får vi se vad kvällen bjuder på. Imorgon bär jag troligtvis av till Skövde för att träffa en god vän som jag gick i samma klass med hela låg-mellan-högstadiet, så det ska bli roligt! Lite julklappshandling ska det också bli och förhoppningsvis thaimat. PUSS
 
 

Tror jag säger godnatt

Gissa vad jag gör just nu? Sitter i min säng och ska smörja in håret i den underbara arganoljan. Har en handduk i knät också för att torka bort oljan från händerna sen eftersom lite olja alltid stannar kvar i händerna och det blir olja överallt. Blir till att sova efter det då jag är otroligt trött! Kan verkligen inte koncentrera mig på något annat. Har matteprov imorgon, bajs på det. Inte pluggat eftersom jag glömde matteboken i skolan. Toppen! Godnatt!

 
 

Årets önskelista

Utredningsborste till håret, vetekudde, I love strawberries and milkshake-produkter, Lanzas healing strength silk serum,
surfplattan Samsung galaxy tab 2 10.1, XL-kopp från Indiska, pengar, parfymen CLEAN fresh

Våran Stockholmsvistelse

Denna resan har bestått av 2 studiebesök på Situation Stockholm och Riksdagen. Måste säga att Riksdagen var roligast eftersom det var väldigt intressant och kul att gå omkring i ett så stort och mäktigt hus. Fick dock inte ta kort därinne så har inga bilder på det. Efter första studiebesöket hade vi 4 timmar fri tid så jag, Sara & Tilda gick omkring i Gallerian, på plattan och ja, lite alla möjliga ställen. Åkte tunnelbana också, åh varför finns inte det i Lidköping. Fast ändå, är rätt glad att det inte finns här. Lidköping är ändå för litet haha.
 
Igårkväll var vi ute hela klassen och åt på Jensen's Bøfhaus. God mat men fick pommes frites istället för råstekt potatis + i pommes fritesen så var det typ 4 st kalla klyftpotatisar som hamnat fel? Det kändes på smaken att dom inte vart värmda i ugnen. Blä! Maten var god förutom dessa klyftpotatisar.
 
Idag var det väckning 07.30, åt god vandrarhemsfrukost och sen tog vi en sightseeing i Gamla stan. Var lite intressant det vår lärare sa om det. Därefter tog vi oss till Riksdagen för ett studiebesök på ca 2 timmar. Asnice! Fick sitta och lyssna på när några ledamöter satt i den stora salen (eller vad det heter) och höll tal om deras parti. Intressant! Detta besöket gav mycket!
 
Efter Riksdagen så hade vi 2 timmars fri tid igen och då tog vi oss an Gamla stan. När vi gick sightseeing så fick vi inte gå in i några affärer, så efter Riksdagen så passade vi på att kolla. Dyrt men fina saker! Hittade flera saker som jag så gärna önskar mig i julklapp. Åååh! Bland annat en tekopp i XL från Indiska. Den var inte skitstor men den var stor, om ni fattar. Kanske 0.5 liter eller något.
 
Bussresan hem gick fortare än bussresan dit, eftersom vi satte på en film på hemresan som heter En oväntad vänskap. Så fin film, verkligen! Sara satt och grät bredvid mig, haha! ;) Kom hem runt 20.30, men har inte packat upp ännu. Gör det efter hand tror jag, just nu har jag ingen lust i alla fall. Funderar så på att sova, ska nog göra det eftersom jag haft lite sömnbrist både igår och idag. Eller sömnbrist kanske det inte är, men ni vet när man sitter på studiebesök och lyssnar så är det omöjligt nästan att hålla uppe ögonen? Sååå jobbigt!
 
NK // Någon gran som hängde inne på någon Galleria // 24-timmarskort // Mat på Jensen's Bøfhaus
 
En soldat som vaktar slottet // Slottet // Lite av Gamla stan // Julmarknad/godisstånd i Gamla stan
 
Ser ni de svarta kulorna i husen? Det är sen dom sköt 1795. Tydligen så sköt någon in en kula där i det gula huset men sen revs huset, byggdes upp på nytt och då satte dom in kulan i huset igen som "minne" typ. Sen vet jag inte riktigt hur det är med det röda huset, för det sitter kulor där också.
 
 En random bild jag tog bara
 
 Avslutar detta inlägg med en bild på klassen. Om någon på denna bild inte vill vara med så kan jag ta bort bilden.

Bilkö

Haft en toppenbra vistelse i Stockholm med klassen. Nu sitter vi i bilkö i Örebro då två bilolyckor inträffat ca 100m ifrån varandra. Toppen! Hoppas på att vi inte kommer hem alltför sent men eftersom det tagit typ 15 minuter så får vi se hur länge till vi sitter fast. PUSS

 

Lovar att lägga upp bilder från Stockholm senare när jag kommer hem eller imorgon

 

Stockholm just nu

Bussresan till Stockholm gick långsamt. Studiebesöket på Situation Stockholm var segt. Att gå på stan är långtråkigt när man inte har några pengar att spendera. Vårat rum på vandrarhemmet får 1/10 stjärnor. Jag längtar hem lite faktiskt! Hoppas resten av denna tiden vi vistas här blir bättre. PUSS




Skakigt kallt

Tjolahopp! Efter skolan idag så tog jag, Sara & Tilda en fika på stan eftersom T fyller år idag, wiho, grattis! :) Sen köpte jag lite mat på hemköp som jag ska ha till bussresan imorgon eftersom vi åker från skolan 7:00 och är i Stockholm runt 12-tiden. Lär ju bli lite hungrig troligtvis.
 
Nu har jag en del saker jag måste göra såsom diska, packa, sortera min tvätt, äta mellis (är svinhungrig), tvätta håret, byta sängkläder och senast kl 21:00 ska jag ligga i sängen. Gå upp 05:15 imorgon är ju inte direkt roligt men det är något jag bör göra för att hinna imorgon. Kanske ska ställa klockan på 05:00 för att ha en kvart så jag kan "vakna till", om ni fattar vad jag menar. PUSS
 
 

Julmusik

Suttit nu en stund och gjort en spotifylista med julmusik. Efter denna julmarknaden idag så är jag bara så otroligt sugen på julen! Julmusik, pepparkakor, glögg, julmust, skumtomtar, knäck, klappar och julpyntning! Kan knappt vänta längre. Stockholm på tisdag då alla mina pengar lär försvinna, på fredag får jag studiebidraget igen och då tänker jag börja handla mina första julklappar! Så gosigt! 

 
 

Julmarknad på Dagsnäs slott

Julmarknaden som jag var på idag med mormor, morfar, Jutta & Jocke var otroligt mysig! Man fick sådan härlig julstämning! Marknaden var i ett jättestort stall precis bredvis Dagsnäs slott. Det var så mycket folk så ville inte direkt ta kort (försökte ta kort men då kom det en gubbe och glodde och skrattade åt mig, pinsamt). Härunder får ni se några bilder! På bilderna längst upp får ni se en del av själva slottet. Mys!
 
Bilden längst ner till vänster... Ett "stånd" på marknaden hade såna här hemmagjorda figurer, lite perverst eller? Var bara tvungen att fota
 

Computer darling

Liten älskad sak, ska dock bara använda datorn till film och tv. Blir nog nice! Klockan är snart 23:00 och jag och mina systrar är ensamma hemma. Mysigt faktiskt! Ätit för mycket godis som vanligt så mår lite illa som vanligt så ska bara chilla innan jag tänkte sova. Imorgon bär det av mot julmarknad till något ställe med mormor och morfar, blir nog nice det med! PUSS
 



A cup of chocolate

2 timmars promenad med syster och nu är vi iskalla. Precis gjort lite varm choklad till oss och nu blir det sällskapsspel. Ikväll blir det nog filmmys igen, rätt skönt att bara ta det lugnt, right? Vad har ni för er denna lördag? 




BM

 Gjorde nyss denna bilden på picmonkey, wow den sidan börjar bli rätt bra



Balsammetoden: Det du behöver är ett bra balsam med bra ingredienser. Du kommer att använda ditt balsam till tre saker: Rengöring, utredning och fuktighetsbevarande. I många fall kan man använda samma balsam till alla tre sakerna, men vissa upptäcker att de behöver ett lättare balsam till rengöring och ett mer intensivt balsam därefter. Precis innan man börjar med balsammetoden så måste man tvätta håret med ett "Sista-balsam" (med sulfater, utan silikoner) för att tvätta rent håret en sista gång. Eftersom man troligtvis använt någon produkt eller schampoo/balsam med silikoner i så måste man tvätta rent med ett schampo med sulfater eftersom att balsam inte kan få bort sånt.

Gör såhär:

1) Skölj håret noga med vatten, och massera sedan in en klick balsam i hårbotten. Var noga att massera varsamt men intensivt, då friktionen i sig hjälper till att avlägsna damm och smuts. Balsamet i sin tur hjälper till att lösa upp överflödigt fett vilket sköljs bort tillsammans med balsamet. När du känner att du har masserat hela hårbotten tillräckligt, skölj noggrant.

2) Applicera ytterligare balsam på längderna. Om du vill använda samma balsam som i steg 1, kan du tillsätta lite honung för att göra det extra fuktighets- och glansgivande. När du fortfarande har balsam i håret kan du, om så behövs, kamma igenom håret med en gles kam för att reda ut eventuella tovor.

3) Beroende på hur ditt hår känns, kan du nu välja att skölja ur balsamet helt eller delvis. Om du väljer att skölja ur det helt kan du krama i en liten klick i topparna som ej sköljs ur.

Krama sedan ur vattnet med en handduk; ett av de mest effektiva sätten är att vira en handduk runt håret som en turban. Låt det sedan helst självtorka, eller blås det med fönen på låg värme. Blött hår är mycket skört och ömtåligt, så behandla det varsamt.

Har du lockigt hår:
Direkt efter att du sköljt ur ditt balsam, ska du fördela en klick gelé i det drypande våta håret. “Kratta” in gelen med fingrarna, var noga att fördela den jämnt både på över- och underhåret, och avsluta med att krama in ytterligare lite gele i topparna. Det är ofta fördelaktigt att göra detta med huvudet upp och ner, för maximal volym ända från rötterna. Medan du står kvar framåtböjd, krama upp lockarna ordentligt - först med fingrarna, sedan med en mjuk handduk. Gnugga aldrig håret med handduken! Gnuggande rörelser ruggar upp fjällskiktet och du får obönhörligen frissigt, tovigt hår. Använd gärna en mikrofiber- eller kökshandduk, då frotté har en tendens att ge frissigt hår genom att separera lockarna alltför mycket. Krama håret med uppåtriktade rörelser, räta sedan upp dig, skaka lockarna på plats och krama lite till. OBS: Prova dig fram till rätt mängd kramande. Ett riktigt lockigt hår mår kanske bäst av att inte kramas alls utan att helt enkelt få “rinna av” med en handduk över axlarna.

När håret är torrt kan du borsta det, använd helst en borste med svinborst (s.k. naturborst) eller en gles kam. Undvik borstar med vassa metall- eller plastpiggar som river i hår och hårbotten. Tycker du att ditt hår lätt blir statiskt bör du undvika plastborstar eftersom plasten gör det mer statiskt.

Använd stylingprodukter efter tycke och frisyr, men var noga att läsa på förpackningarna så du inte av misstag kletar håret fullt med silikoner och mineraloljor!

Kom ihåg: Inga sulfater och inga silikoner. “Men hur blir håret rent utan schampo?” jo, eftersom att man inte använder silikoner och sånt så finns det inget i håret/hårbotten som ett balsam inte kan göra rent. Slarvar man däremot och använder något med silikoner i så måste man tvätta rent med ett schampo med sulfater eftersom att balsam inte kan få bort sånt. Så det gäller att gå all in. Det finns mycket balsam, hårinpackningar och hårstylingprodukter som går bort eftersom det innehåller sulfater, silikoner och även alkohol så det gäller att veta vad man får och inte får använda.

Klicka här för att få en lista på godkända sista-balsam

Klicka här för att få en lista på godkända balsam.

Klicka här för att få en lista på godkända inpackningar & håroljor.

OBS: Info tagen från Lockig.se och Kenzas blogg.

Can't buy me love

Måste nog säga att denna filmen är en av dem bästa filmerna när det gäller lite "gamla" filmer. Måste också säga att Patrick Dempsey som spelar Ronald (Ronnie) är riktigt snygg! Dock kanske han inte är värsta godbiten i denna filmen, men i andra filmer. Mums!
 

"Ronald Miller är den typiske high school-nörden som drömmer om att få köpa den stjärnkikare som han håller på och sparar till, bland annat från att klippa gräset åt familjer i bostadsområdet. I Ronalds bostadsområde bor Cindy Mancini, som råkar vara skolans snyggaste och mest populära tjej. När Cindy ska på fest så lånar hon sin mammas vita, dyra mockajacka utan att fråga om lov. Oturen gör att någon spiller rödvin på jackan och enda alternativet är att köpa en helt ny för att ersätta den med. Men när Cindy är i affären har hon inte råd att köpa en ny som kostar 1000 dollar, så dyker Ronald dyker upp och kommer med en deal: "Jag betalar för jackan om du lovar att spela min flickvän i en månads tid". Motvilligt ser Cindy det som sin enda chans och går med på att låtsas vara Ronalds flickvän, men har som motkrav att de aldrig ska avslöja sin överenskommelse för någon."

 

Quotes

 

Varm oboy och Autism

Nu har vi precis ätit lunch: falukorv och potatismos. Specialpedagogik har jag nu och lite varm oboy till det. Ser en film om Autism också eftersom vi håller på med en inlämning som handlar om denna filmen. Intressant faktiskt! Medicin och psykiatri ska jag ha sen vilket är helt OK enligt mig, sedan får vi se vad helgen har att bjuda på. Jag hade planer både fredag- och lördagkväll men det ställdes in tyvärr pga sjuka kompisar och ett inställt party. Tråkigt! Får egentid med mig själv, popcorn och film får nog kvällen bjuda på. Pusssss

 

Hello stranger

Ska få en till dator, en mini-pc. Så väntar på den just nu. Eller ja, pappas ex har använt den och den är typ ny, men nu tycker pappa att jag kan ta den istället. Wihoo! Vet dock inte riktigt vad jag ska med två datorer till, men alltid bra när man vill se film på swefilmer samtidigt som man vill surfa. I alla fall, ska på klassresa på tisdag till Stockholm så kan säga att jag längtar som fan. Göteborg och Stockholm är två städer jag absolut älskar, så det kommer bli toppen! PUSS
 
 

Oh happy day

Tror jag drunknade i plugg igår. Fytusan, knappt kunnat koncentrera mig på något idag. Har psykiatriredovisning imorgon och är inte klar med allt än. Känns ju bra när jag är helt slut och verkligen inte orkar plugga. Jaa, man kan bli helt snurrig av skolan, haha!
 
I alla fall, ska glo på film med syster någon timme till och sen satsa på att plugga mellan 19 & 20-tiden. Ja, man ska ju inte ta ut sig helt. Ätit massa glass, druckit oboy och ätit popcorn. Gud vad bra samvete jag har nu, haha! Det skulle bli snö idag men jag har inte sett någon snö här i Lidköping, gud vilken besvikelse! Längtar ni efter snön?
 
 
 
 

Andra Avenyn

Tänkte börja se en ny serie faktiskt som heter Andra Avenyn. Ni har säkert hört talas om den men frågan är om ni sett den? Jag tänkte i alla fall börja titta lite. Pluggat som sjutton nu några timmar så blir lite Andra Avenyn nu fram tills läggdags. Eftersom jag duschade förut och mitt hår torkat nu ska jag även ta i lite hårolja, så gött! PUSS
 
 

Babyolja

Någon som testat att smörja in sig med babyolja? Jag måste säga att min hud blir len som en babyrumpa. Och doften, åååh vad gott det luktar!! Verkligen något att rekommendera till er läsare.

 

Freeze

Tog mig an en promenad efter allt diskande och städande. Fyfarao vad vackert det är ute nu när all frost lagt sig på marken. Jag hoppas på snö snart, vad tycker ni om det? Måste verkligen plugga men såg just att jag glömt psykiatriboken i skolan så det lär ju inte gå sådär jättebra. Har massa annat plugg också men orkar verkligen inte, men ska sätta fart nu. PUSS
 
 

Färdigstädat

Städat klart mitt rum, tänkte nu äta lite frukost. Diska, plugg och en promenad står sedan på schemat. Kan inte säga att jag har det roligt denna lediga dag, men att städa rummet och plugga känns verkligen nödvändigt så är tacksam för att vi fick hemarbete. Ha en fin onsdag allesammans! Btw, jag har lite dåligt med blogginspo, vet knappt vad jag ska blogga om, så har ni förslag så kommentera gääärna! PUSS
 
 

Cleantime

Mitt rum är sååååå smutsigt och äckligt så måste verkligen städa mitt rum vilket blir prio 1 idag eftersom både jag och pappa är dammallergiker. Vad mer måste jag göra? Diska och plugga. Bläää! Sen är jag i stort behov av frisk luft så ska ta mig ut på en promenad sen. Tänkte när jag vaknade imorses att jag skulle ta mig ut på en springrunda idag, men när jag kommer upp ser jag att det är frost på marken och pappa hade skrivit på facebook att det är riktigt kallt idag så man verkligen behöver vantar. Haha jag har inga vinterspringkläder så får skippa det och ta en vanlig promenad istället i min vinterjacka. Nu ska jag sätta fart med allt, kanske unnar mig lite bakade chokladbollar sen, men det är bara om jag orkar baka. PUSS
 
Skrivbordet är stökigt som vanligt, resten är så jäkla dammigt haha

Redken wax

Hittade detta waxet imorses gömd i en låda som jag har lite sminksaker i och sånt, hade rätt fult hår imorses så tog i lite av waxet. Måste säga att detta waxet är något att rekommendera. Dock är burken så liten (kanske för den jag har är en testburk) så den är lätt att tappa bort, men det är drygt så det håller länge! Använt detta drygt 10 gånger och det är fortfarande nästan en full burk. Waxet hittar du på hääääääär
 
 

Colakulor

Hallå tisdagsglada ni! Snart är lunchrasten slut vilket är ganska skönt för det betyder att det bara är några timmar kvar denna dagen i skolan. Okej slutar 15.45 men ändå. Denna dagen blir en pluggdag så lär ju inte vara så bra på att blogga direkt. PUSS




I väntan på juletid

Åh vad jag längtar till julen! Hur mysigt på skala 1-10 är inte det eller? Alla mysiga stunder, advent, julpynt, julgranen, julgodis och alla spännande julklappar? Jag är född för julen känner jag, även om min pappas familj (där jag bor nu) är otroligt dålig på att julpynta. Julmust, clementiner och pepparkakor hör julen till precis som lussebullar och knäck. Åååh knäck, mitt absoluta favoritgodis! Längtar också efter att handla alla fina julklappar. Någon mer än jag som älskar allt detta? Hade det inte varit för kylan så hade vintern varit min favoritårstid på året!
 
 

Rhodos

Käkade precis ute med tjejerna, riktigt gott men fyfan vad mätt jag är nu. Och en sak till: Emelie, du får sluta slösa bort så mycket pengar! Tack och hej, ha en bra måndag! Pussss
 
Gammal bild men jag åt precis samma sak, var inte direkt "läge" att ta kort på restaurangen

Svar på kommentar

 
Tänkte svara på denna kommentaren. För det första kan jag säga att jag inte är rik. Jag kämpar för att hålla studiebidraget i näven, ni ska bara veta vilken shopaholic jag är! För det andra kan jag säga att visst, ridkläder är jävligt dyrt, men de ridkläderna jag köpte idag (ridskor, ridbyxor & ridhjälm) köpte jag begagnat så behövde endast betala 200:- för hela paketet. Så om ni tror att jag är rik så har ni så himla fel. Jag har tagit massa pengar av mitt sparande av sommarjobbspengarna så förlorat en del på det. 
 

Söndagsmys

Lite huvudvärk och lite söndagsmys. Jag älskar söndagar på något sätt för dom är så slappa och lata samtidigt som man har lite söndagsångest som alltid. Veckan framför mig är väldigt chill eftersom vi har "Jobba-ikapp-vecka" så har väldigt lite lektioner. Dock måste jag bara intyga att vi har väldigt mycket skolarbeten så då är det chill att vi har lite lektioner. 

Köpt mina älskade ridkläder nu förresten, känner mig riktigt glad! Tror det blir riktigt bra! Ha nu en bra söndag, jag ska fortsätta lata mig. Kanske träffa Mishell sen, kanske. PUSS




Pluggfri helg

God morgon eller god middag alla godingar! Sov verkligen sjukt länge idag och det känns i mitt huvud kan jag säga er. Sov säkert 13 timmar för jag la mig kl 23 igår och vaknade runt 12-tiden idag, huuur kan man ens sova så många timmar? Aja. Ska strax åka iväg till Vara för att köpa lite ridkläder men först blir det in i duschen med silverschampoo och hårinpackning. Morfar ska skjutsa mig till Vara eftersom det går så lite bussar, hihi. Han är så snäll som alltid ställer upp på allt! ♥ När jag kommer hem från Vara sen så ska jag nog hem till Mishell och umgås lite med henne. Båda vi är förkylda så vi kan umgås. Hon har en så skön massagestol så tänkte låna den lite. PUSS
 
Btw, kört på pluggfri helg, vilket känns riktigt gött. Hjärnan måste verkligen få vila lite. Får ta nya tag imorgon med allt skolarbete igen.
 

Hoppla polle

Hej bloggisen! Kom precis hem, Haft en helt grym dag med Ann-Ida. Jag fick rida Trixie och hon tog Pontus, så otroligt fina hästar! Fick göra allt från att sadla på till sadla av till kamma manen, svansen osv. Lärt mig mycket idag! Trixie var dock otroligt olydig, hon lyssnade inte när jag ryckte i tyglarna. Ann-Ida sa att det var för att jag inte riktigt kan det där än, men sen när Ann-Ida skulle hoppa med honom så sa hon att hon visste inte hur jag kunde överleva att rida på Trixie för den hästen var verkligen konstig idag. Fick galoppera på slutet och det kändes som att jag skulle flyga av, men Ann-Ida bara "KORTA TYGLARNA EMELIE, DU KOMMER RAMLA AV ANNARS!!!", så försökte sakta ner hästen så jag kunde korta tyglarna men det gick inte så bra eftersom den busen vägrade lyssna. Mina tyglar var inte bra tycker jag inte, men Ann-Ida sa att jag fick dom bästa. Haha, när jag skulle rycka i tyglarna för att få henne att sakta ner så gled jag liksom ur tyglarna så jag fick långa tyglar istället, om ni förstår? Men Ann-Ida sa att det var för att Trixie inte lyssnade så jag fick rycka så "hårt" så jag gled ur. Aja!
 
När vi ridit klart så satte vi oss och kollade på film med massa popcorn, jävlar vad mätt man blev på det. Känner fortfarande av popcornen! Haha! Nu när jag väl kom hem så känner jag verkligen hur mycket häst jag luktar, så borde byta kläder och hoppa in i duschen. Borde verkligen kolla runt lite på ridkläder också eftersom jag inte vill rida i jeans nästa gång. Ska jag börja rida så borde jag verkligen införskaffa mig lite ridkläder, eller hur? Om någon nära Lidköping har lite ridkläder att sälja så hör av er på min mejl [email protected]. Jag har ingenting emot begagnat faktiskt hihi. Storlek 40 på allt, so you know! PUSS
 
Pontus, Trixies "barn", fina du! Stackarn har fått skavsår av täcket som ni kanske ser på bilden till vänster...

Skulle lagt upp igår


Just a cup of tea

Snorar, snorar och snorar. Tror jag börjar bli förkyld, attans också! Tar mig en kopp te och googlar runt lite på ridkläder. Ska väl försöka sova strax också. Herregud, känns verkligen inte som fredag imorgon! Tänker hela tiden att det är onsdag idag, haha.
 
 

Kung markattas kokosolja

Läste nyss på en jättebra blogg (www.nattstad.se/BECKASAGERSA) att Kung Markattas kallpressade kokosolja ska vara superbra för håret, att håret ska bli lättborstat, lent och skinande. Att denna kokosoljan nästan ska vara som en inpackning för håret. När jag googlade på den oljan så fick jag fram att den även är bra för huden och läpparna. Någon hade bland annat använt denna kokosoljan som nattkräm? Hmm intressant! Såklart så kan man även använda oljan till bakverk, men det som intesserar mig så mycket är att en sånhär sak kan vara så himla bra för håret. Mat i håret? Majonnäs ska också vara som en hårinpackning för håret men dock är lukten på majonnäs ganska vidrig. Kokosolja låter dock 500 gånger bättre. Hoppas detta var ett bra tips till er, jag ska lugnt prova på detta. Allt för mitt hår! ♥
 
"Kokosolja kan ersätta annat fett i matlagning, bakning och stekning. Den kan även användas som t.ex. en nyttig energikälla i smoothies, på smörgåsar eller bara som den är. Gör all hud mjuk och återfuktning, gör läpparna mjuka och ger lätt skimrig glans, löser upp smink och smuts från ansiktet, ger glansigt och friskt hår som hårinpackning."
Oljan ska gå att köpa på ICA för under 40:-

Horses

Jag har mina hemligheter som säkert många andra har. Man har intressen eller saker som man verkligen älskar att göra utan att berätta för någon annan. Jag har alltid haft stort intresse för hästar även om jag inte rider. Tro mig eller ej, men det är något jag velat sen jag var sisådär 8-10 år. Jag älskar känslan av att sitta på en häst, helt sjukt! Dock händer det bara 1 gång om året nu för tiden, men förr blev det lite oftare. Jag har känt det senaste året att jag verkligen vill ha en medryttarhäst. Ridskola är ett big NO för mig, jag tycker mer om att rida ut i skogen! Kan erkänna att jag knappt kan galoppera längre, tycker det är skitobehagligt för känns som man ska flyga av hästen samtidigt som jag tycker det är en jätteskön känsla. Ja, svårt att förklara.. På lördag ska jag hem till min styvfars pappa all by myself, min styvfars lillasyster är typ 25 år yngre än honom. Hon är 2-3 år yngre än mig och jag ska hem till dom på lördag och bara umgås med henne och hästarna, ta en tur ut i skogen, vilket jag stormlängtar till! Sen kan jag även säga att jag söker medryttarhäst. Pappa har kompisar som har hästar men han vill inte hjälpa mig att fråga och eftersom inte jag känner dessa så vill inte jag fråga själv. Tack pappa för hjälpen, tack! Nej men nu kanske ni tänker att jag är för ovan för att ha medryttarhäst, men det är en tjej som erbjudit sig att vara min "tränare" så det ska bli jättekul! När hon tränat upp mig så får jag rida hennes hästar, roligt va? PUSS

 

Lägger bloggen åt sidan

God eftermiddag allesammans! Förlåt för det är så tråkig stämning här i bloggen, har anledning till det faktiskt. Har cirka 5 saker i skolan nu denna veckan + nästa vecka, så lägger all fritid på plugg. Kommer alltså lägga bloggen lite åt sidan. Blogginlägg kanske dyker upp, men inte så mycket. Bloggar när jag vet vad jag ska skriva och när jag har tid (bara dessa 2 veckorna, v46&47). Hoppas ni inte blir alltför besvikna, haha, eller varför skulle ni bli det? Min blogg är ganska tråkig faktiskt, hihi. Nej vi ses i nästa inlägg! Ha det så bra! PUSS
 
känner mig vilse i allt plugg, wäääh

Tidiga jävla morgon

Gud vad jag hatar att börja kl 8. Ååh det stinker prutt!! Så jobbigt haha, gå upp 6.45 är ingen höjdare. Bättre att börja 9!

Äter frukost just nu, får skynda på lite för börjar om en halvtimme. Onsdagar är så jävla tråkiga, vi har typ 3 timmars mentorstid/studiepass så det är väldigt segt! Fast kan ju i och för sig slå på en film om det blir för tråkigt. Ha en awesome dag! PUSS




Bacon

Tränat en sväng på Friskis&Svettis med Sara. Herregud, måste verkligen komma igång med träningen igen. Märks att konditionen blir dålig haha. Steker bacon för fullt nu, tänkte äta det med banan. Mums, riktigt gott faktiskt! Har planer på att se film och plugga också. Har en inlämning då man ska se filmen Vingar av glas och sen reflektera kring den filmen när det gäller socialisation och värderingar. Kul uppgift! Ha en fin kväll. PUSS




Tired as hell

Så så så trött så orkar inte vara vaken mer. Nej men är väldigt trött! Pluggat några timmar samtidigt som jag kollat på Gossip Girl. Tänkte sova om en timme, satan vad trött jag är. Hjälper inte direkt att veta att vi har 5 saker i skolan nu på lite mindre än 2 veckor, men 1 av dom sakerna (en inlämning) är jag halvvägs klar med så det känns helt gött faktiskt. 
 
Imorgon fortsätter allt pluggande, lite smått måndagsångest över skolan har jag faktiskt tanke på allt plugg denna veckan. Levande ljus värmer lite i alla fall och dämpar stressen. PUSS
 



Favoriten just nu

Påväg hem från skolan köpte jag med lite utav den underbara arganoljan. 50:- på H&M eller 60:- på Åhléns. Åååh helt otroligt kär! Ni som inte testat arganolja borde verkligen testa det. Okej, jag kanske har skrivit om den i många inlägg men det är verkligen sant. PUSS




Två från kalaset

 

Hahaha jag dööör


E.on reklam


Gossip girl

Myser ner mig med lite tända ljus och Gossip Girl. Tänkte äta lite kassler och ris också, inte fått i mig så mycket mer än fika idag hehe. Skola imorgon men ingen ångest alls, jag är så glad idag! Ska försöka mig på lite plugg också, muntlig komplettering imorgon, blä! PUSS
 
 

Födelsebarnet och lite cupcakes

Mamma hade bakat jättegoda cupcakes och hade gjort en hemmagjord jättegod tårta. Casper fick superfina presenter som han blev så stolt över. Mitt lilla busfrö! ♥ Hoppas du haft en bra födelsedag lillebror, grattis tusen gånger om igen!
 
 

Grattis grattis grattis




Lite lagom seg morgon

God förmiddag alla bloggläsare! Jag har en otroligt seg morgon, men det är väl så en söndagsmorgon ska se ut? Man hinner ju inte direkt sega innan man ska dra till skolan. Ligger i sängen med lite frukost och ser på Tom&Jerry. Måste faktiskt erkänna att jag gillar såna filmer, mysigt! Måste erkänna också att jag längtar lite efter snön, hihi. 
 
Om några timmar drar jag till Skövde på kalas för min lillebror fyller 5 år idag, grattis älskling! Ska bli grymt roligt att träffa mina kära syskon igen, hihi. Redan söndag också, herregudars vad fort veckorna går nu. Kanske lika bra det för jag vill att julen ska vara här nu. PUSS
 



Bekännelser

Jag tycker det är både äckligt och irriterande när folk trampar med foten rakt på någons sovkudde. Hur tänker man då?

Jag älskar Hemmakväll, bästa stället att hyra film och köpa godis på

Jag älskar dryga produkter, typ ett "pump" av någonting räcker till hela håret osv

Jag tycker inte om att måla för jag är så otroligt dålig på det

Jag är otroligt noggrann att lakanet ska ligga slätt när jag ska sova, är det skrynkligt så tänker jag bara på det

Jag är beroende av att ta hand om mitt hår: älskar håroljor och hårinpackningar, sover med fläta och använder inte vissa tofsar osv

Jag skulle vilja byta mitt liv med dom i Gossip Girl. Vem skulle inte vilja ha lika perfekt vänskap som Serena & Blair eller deras otroliga våningar på Upper East Side?

En favorit i repris
 
 

Chokladbollar

Chokladbollar är bara otroligt gott så alla vet! Spenderat kvällen hos Mishell. Eller ah, var där nästan exakt 6 timmar, otroligt var tiden går fort. Fick sitta i hennes härliga massagestol, ååh vad gött det var! Lite tv, chokladbollsbak och chokladpuddingskäk blev det också. Nu är jag i alla fall hemma och har tänt lite ljus överallt i mitt rum. Har satt på Gossip Girl säsong 1 på teven också, mysigt! PUSS
 
 

Candy candy

God regniga eftermiddag. Det blev inget Skövde för våran del, åkte till Hjertbergs för att handla lite mat och sånt med familjen istället. Jag köpte godis, potatismjöl (till håret) och en liten sista sak till brorsans present. Det blir nog toppen!
 
Ska äta middag strax och sen är det Mishell som gäller med syrran. Mishell är 20 så jag umgås med henne och Mishells bror är 1-2 år äldre än Miranda som hon tycker det är kul att umgås med så jag tror detta blir en bra lördag. PUSS
 



Saturday morning

Godmorgon alla pigga och glada! Jag vaknade för någon timme sedan men legat kvar i sängen för är så ofantligt trött. Då ska man ju utnyttja sovmorgonen så gott det går. Eller? 

Ska strax kliva ur sängen för att ta en snabbdusch, äta frukost och fixa mig lite. Sedan kanske vi i familjen åker till Skövde. Kanske kanske. Jag hoppas det i alla fall. Ha en bra dag! PUSS




right from the start, you stole my heart

Godkväll mina underbara vänner! Kom precis hem från badhuset. Vart där några timmar med Mishell, sååå skönt. Vi låg mest i varmvattenbassängen och pratade om allt och lite till som vanligt. Pappa kom och hämtade oss när vi var klara, och så åkte vi hem till oss själva. Ska lägga i lite arganolja i mitt hår nu och därefter sätta på en film. Tänkte sova rätt tidigt ikväll eftersom jag är vääääldigt trött. Men först blir det en kopp te och film. Imorgon ska jag bannemig dra till stan för att köpa mer arganolja eftersom mitt älskade Proffs börjar ta slut. Och nej, jag tänker inte använda Got2b som luktar seriöst en blandning av majonnäs och kryddor. PUSS
 
Osminkad och fin

Strawberry and milkshake

Varit hos tandläkaren 2 gånger idag, hehe. Kändes riktigt bra! När jag var klar hos tandläkaren 2a gången så sprang jag in på Åhléns för att testa dessa produkter! Fy i tusan vad gott de luktar! Mina händer är superlena nu. Muuuums!
 
Har lektioner nu fram till klockan 14:25, sen får dagen bli lite mer spontan. Eftersom detta är en rätt tröttsam dag så kanske det bara blir lite filmmys. Ha en superfin fredag mina vänner!
 
 
 

2ggr/vecka?

Glöm det jag skrev i inlägget innan. Jag tänker inte tvätta håret varannan kväll. Jag har ganska kort hår som jag så gääärna vill ha längre. Min dröm är att ha till naveln ungefär, jaa det lär ju ta sin tid. En fundering jag har är att börja vänja av håret vid att tvätta endast 2 gånger i veckan. Alltså exempelvis måndag och torsdag endast på hela veckan som man tvättar håret. Jag har läst att många har börjat med detta när jag läst forum och sånt. Är det något ni läsare rekommenderar? Hur lång tid tog det i så fall för er innan håret vande sig? Man ska ju inte tvätta håret alltför ofta sägs det, det räcker med 2 gånger i veckan, men ändå säger vissa att man ska tvätta håret varannan dag ungefär för att göra rent hårbotten. Knäppt att alla säger olika. Men i alla fall, vad tycker ni om 2-gånger-i-veckan-metoden?
 

Många har tipsat om Batiste-torrschampoo. Har själv aldrig testat detta men är så sugen! Min goda vän Matilda tipsade mig om att lite potatismjöl ska vara jättebra i hårbotten (okej inte jättebra bokstavligen, men tar bort fettet), så är rätt spänd på att prova detta också. Bara använt vanligt mjöl, men potatismjöl kanske är bättre?
 

Devoted to you

Tjeeeenare folket! Ligger förtillfället i badkaret. Gav upp matten eftersom jag inte förstod, ooups inte bra. Har tvättat håret och nu ligger jag här med balsam i håret. Skönt hihi förutom att jag är för kort för badkaret så får kämpa för att inte 'gå under vatten'. När jag var 'klar' med matten förut så kom jag på att jag var tvungen att tvätta håret så passar på nu innan jag hamnar i sängen resten av kvällen framför gosiga filmer. Hihi. Förresten så har jag alldeles precis börjat med att tvätta håret på kvällen istället. Ogillar starkt att behöva gå upp 30 minuter tidigare varannan morgon för att tvätta håret innan skolan. Sjukt jobbigt. Den halvtimmen spenderar jag hellre i sängen. 
 
Nuuuu ska jag skölja ur mitt balsam, tvätta bort mitt smink (skönt att ha det gjort), kliva ur badkaret, torka mig, föna håret, klä på mig myskläder och sist men inte minst bara slå på en film. PUSS
 

Tänker ju inte direkt ta kort på mig själv i badet

Herregud vad regn

Tjenamors gullnosar! Kom nyss hem från skolan, som tur är klarade jag mig hyfsat från regnet. Det började ösregna när jag var 100 meter ifrån mitt hus ungefär. Nu öser det ner och är ganska mörkt på himlen. Jag märkte när jag cyklade hem att det var väldigt mycket vattenpölar överallt så är nästan säker på att brunnar kommer svämma över om några dagar.
 
Denna eftermiddagen ska jag spendera med några mattetal. Underbart när man ändå inte fattar något. "Fattar du aldrig så kanske du ska hoppa av kursen". JAAA SÅ DU VILL INTE ATT JAG SKA HA EN BRA FRAMTID? Tyvärr måste man klara Matte 2a OCH Engelska 5  för att få gå på högskolan efter gymnasiet. Toppen!
 
Kvällen kommer i alla fall spenderas framför film. 16:10 ska jag möta en tjej på ICA som ska köpa min adidasväska, tänkte även passa på att köpa en påse med skumtomtar. Hur gott är inte det? Måste faktiskt erkänna att jag inte ätit några skumtomtar denna säsongen än. Hihi dags att förlora skumtomteoskulden för denna säsongen då. Mums! Behöver verkligen det när jag ska orka plugga. Har även fått i läxa av min lärare att kolla på en film som heter I am Sam, så den tänkte jag spendera kvällen framför. Sett hälften hittills och den är helt-okej-bra. Nu ska jag dricka lite tranbärsjuice och börja med matten lite smått innan jag drar till ICA. PUSS
 
 

Breakfast

Godmorgon boys and girls! Sov dåligt inatt, kanske inte konstigt med tanke på att jag var lite hungrig igår när jag la mig. Men jag gillar verkligen inte att äta så sent, så istället skiter jag it. Haha smart tjej! Äter frukost nu i alla fall. Börjar om 35 minuter så får väl skynda på lite.
 
Denna dagen är bra men ändå inte. Endast 3 lektioner mellan 9-15, men dessa lektioner ligger på cirka 1h40min så inte så toppenroligt direkt. Idrott är en av lektionerna vilket är hyfsat kul (beroende på vad man gör) men idag är det pingis eller styrka i gymmet som står på schemat och det är hyfsat kul, i jämförelse med typ friidrott? Haha, ha en toppendag allesammans! Ska samla alla krafter jag har och ta mig igenom denna dagen trots att jag har en sovande hjärnhalva. PUSS
 
 Havregrynsgröt med banan på och ett glas tranbärsjuice

Shonne Ochana

Godkväll mina vänner! Efter den jobbiga riskettan på trafikskolan så hjälpte jag min vän Shonne med hennes bloggdesign och header. Hihi det är riktigt kul faktiskt, även om jag inte är någon expert. Jag kopierade över hela min design till hennes blogg (stilmall & alla kodmallar) och sen redigerade jag massa saker så den inte skulle se precis likadan ut som min! Hon börjar om från nytt nu så in och checka hennes blogg vet jag! Måste dock medge att jag inte blev världens nöjdaste, men headern blev skitfin måste jag erkänna! PUSS
 
http://shonneochana.blogg.se/

Branschdag

Godmorgon allesammans! Dags att dra sig mot skolan vilken minut som helst. Idag är det inte vilken skoldag som helst utan det är branschdag. Vi går i skolan från 9.00-12.00 och sen slutar vi. Skönt va? Vet inte riktigt hur jag ska säga vad man gör, men man sitter i grupper i varsitt klassrum så är det exempelvis någon från sjukhuset som pratar. När hon pratat klart så går gruppen vidare till nästa klassrum där exempelvis en kvinna från psykiatrin sitter. Hihi, ja, det verkar i alla fall mycket bättre än vanlig skoldag. Redan skoltrött fastän vi haft ett lov, blä.
 
Klockan 16:00 i eftermiddag är det 3 timmars riskettan som gäller på trafikskolan så jag är rätt glad att vi får sluta så tidigt idag. Hade aldrig orkat sluta klockan 15 och sen vänta in en timma på skolan för att sedan ha 3 timmars riskettan på trafikskolan, om ni fattar vad jag menar? Måste nog skynda på lite nu, har tänderna kvar att borsta. PUSS
 
 
 

Största dissen

ÅÅÅHÅ VAD DENNA OLJAN LUKTAR ILLA. Ångrar sååå att jag köpte den. Varför köpte jag inte Proffs Arganolja istället? Kan inte beskriva hur vidrigt Got2be-oljan luktar. Vill typ hålla för näsan varje gång jag ska ta den i håret. Blä! Den kostade mer än vad Proffs gör, fast det borde vara denna som är superbillig pga den äckliga doften. Haha någon som vill ha denna oljan? Skänker snart bort den. Någon gång denna veckan drar jag till H&M för att inhandla Proffs istället, so much better.
 
Har någon av er använt er av denna oljan? Kommentera detta inlägget och säg vad ni tycker isåfall. PUSS & KRAM
 
 

B&J

Fy vad illa jag mår nu. Vet inte om det är efter all glass eller om det är något annat men antar glassen påverkade en del. Nu ska jag bara mysa och sen är det läggdags som gäller klockan 22. PUSS


Lunchtime

Sett filmen Grease, dammsugit mitt rum och vart i affären en sväng. Nu ska jag äta lite sallad + ägg och resten av dagen blir väl film eller något. Haft rätt tråkigt idag, gick upp runt 12-tiden och sen bara "Jaha, vad ska jag göra nu då?". Blä hatar att vara hemma från skolan för jag blir så rastlös, men det är sånt man får ta. PUSS


Godnatt darlos

God midnatt alla fans! Min såkallade kvälls- & morgonsnuva ska jämt komma precis innan läggdags och när man vaknar på morgonen så man måste tvinga sig upp för att snyta sig. Försvinn! Jag vill kunna sova faktiskt. Men i alla fall, tänkte försöka sova nu, ovanligt sent för att vara jag en vardag. Som det ser ut nu är jag hemma från skolan imorgon (senare idag) pga lite olika anledningar, men det behövs verkligen eftersom mitt huvud inte mått bra sen i lördags eller något. PUSS
 

Solsidan




Life is a game, play it.

Godkväll folket! Jag är sååå trött och har såååå ont i huvudet och mår såååå dåligt just nu. Ja, denna dagen har varit ett kaos och lite utav ett helvete men jag har överlevt fram tills nu. Det känns i huvudet kan jag lova.
 
Tänkte strax ta och plugga massor med svenska eftersom jag ska ha redovisning imorgon. Hoppas jag blir klar, det är ju en del frågor att svara på liksom. Funderar även på att tvätta håret också så jag slipper göra det imorgon innan skolan men känns onödigt också eftersom jag inte vet om jag ska till skolan imorgon med tanke på hur mitt huvud känns just nu, eller som det känts det senaste dygnet. 
 
Måste bara intyga att det är rysligt kallt på mitt rum även om elementet är på högsta grad, brrr! Märks att det blir kallare tider, undrar om vi får någon snö denna månaden tro? Ni får ha grymmaste kvällen och natten så ses vi när jag orkar med er igen! ;) PUSS
 
Längtar till helgen då jag får gosa med dig igen. Massa kärlek till dig älskling!

Vänner

Alltså jag måste bara säga att min vän Julia är supersnäll! Tycker alla borde gå in o checka hennes blogg, fames.se/juliavekony! Puss på er mina kära bloggläsare <3

Ångest - lovet är slut

Det är söndagkväll och klockan är strax efter 22. Jag känner en stor klump ångest inuti mig nu, fly och far på skolan. Borde sova strax, men inte så lätt när pappa har högsta volym på teven så det hörs i hela huset. Oroar mig ibland över hans hörsel när han har så hög volym haha. Men i alla fall, vill inte till skolan imorgon. Får typ skolfeber av att bara tänka på det. Haha nej men nu borde jag krypa till kojs (räkna med att det lär ta en timma till dock innan jag släcker lampan.) PUSS
 

Btw, denna blir min när jag sparat ihop tillräckligt med pengar ;) Samsung Galaxy tab 2 10.1
 

När allt går åt helvete

...och man inte vet vilka som fortfarande finns kvar för en, i nöd och lust
 
 

Alla helgona

40-årsfirande med god mat och sen en tripp till minneslunden med mormor & morfar. Jisses vad fint det var!
 
 

Bloppis typ

God eftermiddag bloggisar och bloppisar! Jag har precis rensat min garderob på skit, eftersom jag knappt får plats med kläder haha. Så är någon intresserad så hör av er antingen här eller mejla mig på [email protected] .
 
Ska snart iväg på 40-årskalas, sen blir det minneslunden och ikväll ska jag möta upp den där tjejen som ska köpa min olja eftersom hon ställde in i sista stund igår eftersom något hade hänt. Haha, fullspäckad dag! Hörs ikväll. PUSS
 
 
 

Blommor och Skövde

Godkväll folket! Precis hemkommen efter en lång dag, jag är helt slut. Började dagen med att åka till Töreboda med mormor & morfar för att sätta blommor och ljus på gammelfarmors grav. Därefter for vi vidare mot Skövde för att hälsa på min mamma med familj. Åååh mina söta syskon, man blir ju förälskad typ. Isabelle har precis lärt sig att gå och Casper ville bara sitta och spela spel på min telefon, hihi sötnosar!
 
Nu vet jag inte riktigt hur jag ska spendera min kväll. En tjej ville köpa min arganolja så ska möta upp henne om ungefär en timma och sen blir det nog Mishell. Eller så går jag till Mishell en stund före och går sedan tillbaka till henne? Aja. Den där arganoljan jag köpte i måndags (Got2be, klicka häääär för att se inlägget) luktade avskyvärt! Ville typ hålla för näsan när jag tog den i håret i morses så la direkt ut den på någon Köp- & säljsida på facebook. Tänker inte överleva men den oljan i ett halvår, för det är just så länge en sån olja räcker. Men håret känns fantastiskt så det är ju inget fel på den. Buhuar för lukten dock. PUSS
 
 

Första november




RSS 2.0